top of page

Cilt Bakımında Trend Olan Kolajen, Kojik Asit ve Hyalüronik Asit Nedir? En İyi Hangi Sabunda Yer Alır?

Güzellik dünyasında sürekli yenilik arayan Sabunal ailesi olarak yeni bir keşfe daha imza attık: Kojik Asit ve Hyalüronik Asit İçeren Kolajen Sabunu! Kolajen, Kojik Asit ve Hyalüronik Asit Nedir? Bu yazımızda cilt bakımında yeri ve öneminden sizlere bahsedelim.


Kolajen Nedir? Kojik Asit Nedir? Hyalüronik Asit Nedir? Collagen, kojic acid, hyaluronic acid


Kolajen (Collagen) Nedir? Kolajen Çeşitleri Nelerdir?


Kolajen insan vücudunda en çok üretilen proteindir ve vücut proteininin yüzde 30'unu oluşturur ve cilde, kaslara (tendonlar, kemikler ve bağ dokuları gibi) sağladığı güç ve esneklikten, genel sağlıktan sorumludur. Cildin elastikiyeti ve sıkılığı sağlar.


Cildimizin dörtte üçünü ve vücudumuzdaki proteinlerin üçte birini oluşturur ve kemiklerde, kaslarda ve kanda bulunur. Yaşlandıkça mevcut kolajen parçalanır ve vücudun yeni kolajen üretmesi zorlaşır. Bu nedenle pek çok kişi belli bir yaştan sonra kolajen takviyesi almaya başlıyor.


Kolajenin 28 çeşit tipi bulunur. Kolajenin vücutta nerede kullanıldığı, moleküllerin nasıl birleştirildiği ve eklenen hücre bileşenlerine göre çeşitleri farklılık gösterir.

Başlıca bilinen 5 kolajen türü ve sağladığı yarar şu şekildedir:

kolajen collagen sabunu sabunal destekleyici cilt bakım ürünleri

  • Tip I:  Vücuttaki kolajenin yüzde 90’ını oluşturarak cilde, kemiklere, tendonlara ve bağlara yapı sağlamak için faydalanılır.

  • Tip II: Bu tip kolajen eklem desteği sağlayan elastik kıkırdakta yer alır.

  • Tip III: Atardamarlarda, kaslarda ve organlarda bulunur.

  • Tip IV:  Cilt katmanlarında görülür.

  • Tip V: Gözlerde korneada, cilt, saç ve plasenta dokusunda yer alır.



Kojik (Kojic) Asit Nedir?


Kojik asit doğal bir maddedir ve aslında bazı mantarların doğal bir bileşenidir. Kojik asidin antioksidan özelliklere sahiptir ve bu nedenle cilt sağlığı için oldukça faydalıdır. Cilt tonu dengesizliklerinin düzeltilmesine yardımcı olurken aynı zamanda lekeleri de azaltabilir. Sonuç olarak kojik asit, yabancı maddeleri gidermek ve cildi aydınlatmak için yaygın olarak önerilen bir içerik haline geldi.


Kojik asit bazı gıdalarda doğal olarak bulunur. Bunlar arasında örneğin pirinç, mantar ve soya fasulyesi bulunur. Ancak kojik asit içeren gıdalar tüketerek cilt bakımı için yeterli miktarda kojik asit elde etmek mümkün değildir. Kozmetik ürünlerde kullanılan kojik asit, daha yüksek konsantrasyonlar ve etkili sonuçlar için özel olarak formüle edilmiştir.

Cilt tonu eşitleme, leke eşitleyici, aydınlatıcı cilt bakım kojik asit kolajen sabunu sabunal

Kojik Asitin temel kullanım amaçları ise;


Cilt Tonu Eşitleme: Kojik asit özellikle güneş lekeleri, yaşlılık lekeleri veya sivilce lekeleri gibi düzensiz cilt tonlarına sahip olanlar için uygun olabilir.


Lekeler: Kojik asit pigmentasyon sorunlarından kaynaklanan lekelerin azaltılmasına yardımcı olabilir. Ancak hamilelik lekeleri veya hormonal lekeler gibi derin lekeler için bu tek başına yeterli olmayabilir. Bu gibi durumlarda dermatoloğa veya dermatoloğa başvurmak önemlidir.






Hyalüronik (Hyaluronic) Asit Nedir?


Hyalüronik asit, şeker ve proteinlerden oluşan biyolojik olarak gerekli ve önemli bir moleküldür. Hyalüronik asit su tutma özelliğiyle çalışır ve insan vücudunda; Doğal olarak kaslarda, eklemlerde, göz sıvılarında ve ciltte oluşur. Besin takviyesi olarak hyalüronik asit; Dermatolojik ve kozmetik yararlarının yanı sıra eklem ve cilt hastalıklarının tedavisini desteklemek amacıyla da en çok kullanılan ürünlerden biri haline geldi.

hyalüronik asit hyaluronic acid elastikiyet kırışıklık ciltte nem cilt bakımı sabunal

Cam anlamına gelen hyalos isminden türetilen hyaluronik asit insan vücudunda bulunmaktadır. Kendinden bin kat daha fazla suyu bağlayabilme özelliğiyle biliniyor. Bu özelliğinden dolayı kasların ve kemiklerin sağlıklı hareket etmesinde önemli rol oynar. Ancak vücudumuzun en büyük organı olan cildin yapısındaki hyalüronik asitin azalması ciltte kuruluk ve kırışıklıklara neden olabilir. Hyalüronik asitin ciltte kullanımı en sık kullanılan yaşlanma karşıtı ajanlardan biridir. Hyalüronik asit vücutta doğal olarak bulunur ancak hayvansal kaynaklardan veya bakterilerden de üretilebilir. Hyalüronik asitin oral uygulama için toz, tablet ve sıvı gibi farklı formları mevcuttur. Ayrıca cilde uygulanan losyonlar, kremler ve serumlar da bulunmaktadır.



Hyalüronik asit denilince akla ilk gelen şey cilttir. İnsan vücudundaki nem zamanla azalır. Nem eksikliği, özellikle ciltte kırışıklıklara ve diğer yaşlanma belirtilerine de neden olabilir. Bu aşamada hyalüronik asit, suyu bağlayıp yaraları ve cilt lekelerini iyileştirdiğinden cilde canlı bir görünüm kazandırmada önemli rol oynar.




Sabunal'dan Sıradışı Bir Sabun Daha


trendyol kolajen sabunu kojik asit sabunu en iyi aydınlatıcı leke eşitleyici sabun

Uzun süren çalışmalar ve denemeler sonucunda bu üç etken maddeyi sizler için etkili bir sabun haline getirdik. Sabun üretimimizde tercih ettiğimiz soğuk teknik proses ile bitkisel yağların karışımında elde ettiğimiz sabunlara ek cildin ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineraller ile katkı sağlayacak Kolajen Sabunumuzu denemenizi tavsiye ederiz. Düzenli kullanımda ciltte aydınlık etkisi yaratacak bu sabun cildin elastikiyetini arttırarak çizgisel kırışmalar ve yaşlılık belirtililerini ortadan kaldıracak doğal bir çözüm sunmaktadır.


İçeriğinde kullandığımız soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı, soğuk sıkım hindistan cevizi yağı, soğuk sıkım hint yağı, soğuk sıkım shea yağı, gliserin, kojik asit, c vitamini, kolajen, zerdeçal, hyaluronik asit, e vitamini ile cildinize hiç olmadığı kadar doğal bakım yapacaktır.


Bu eşsiz ürün şimdi tüm pazar yerlerimizde satışta!






bottom of page