top of page

Kolloidal Gümüş Suyu'nun Mucizesi

Gümüş suyu yeniden popüler hale geliyor. Bu, kişinin fiziksel ve zihinsel sağlığını iyileştirdiğinden, enfeksiyonlara karşı önemli bir terapi yöntemidir.

 

Kolloidal gümüş, modern tıp antibiyotikleri geliştirilmeden önce çeşitli enfeksiyonlar ve hastalıklara karşı bir alternatif olarak kullanılmıştır. Kolloid gümüş suyu kullanımı, bakteriyel, viral ve fungal enfeksiyonları tedavi etmek için diğer tıbbi yöntemlere ek olarak popülerlik ve canlanma yaşamaya başladı. Sizin için kolloidal gümüş suyu hakkında merak ettiğiniz her şeyi araştırdık.




Tarihsel olarak gümüş, antibakteriyel, antifungal ve antiviral özellikleri ile yüzyıllardır birçok alanda güvenle kullanılmaktadır.
2000 yıldan fazla süredir gümüş tıbbi uygulamalarda ve sağlık sektöründe önemli bir rol oynamaktadır.
Antik çağlarda bağışıklık sistemini güçlendirmek için gümüş sıklıkla kullanılırdı. Gümüşün güçlü antimikrobik özellikleri nedeniyle, su, süt ve sirke gibi sıvıların oda sıcaklığında raf ömürlerini uzatmak için içlerine gümüş paralar atıldı.

Orta Çağ'da zengin aileler yeni doğmuş bebeklere gümüş kaşıklar verirdi. Gümüşün mikrop karşıtı ve temizleme özelliklerinden yararlanıldı.

Milattan önce 1000'li yıllara kadar, gümüşün su dezenfeksiyonunda, yanık tedavisinde ve kronik ülser tedavisinde kullanıldığı bilinmektedir.

1800'lü yıllarda gümüş göz damlası olarak kullanılıyordu, ancak penisilinin ortaya çıkmasıyla kullanım azaldı. Bununla birlikte, %0.5'lik Gümüş-Nitrat çözeltisi 1960'lı yıllarda yeniden yanık tedavisinde kullanılmaya başlandı.

1968 yılında Gümüş-Nitrat Sülfonomid ile birleştirildiğinde, Gümüş Sülfadiazin kreminin çeşitli mikroorganizmalara karşı güçlü bir savunma gücü olduğu ve yanık tedavilerinde oldukça etkili olduğu bulundu.

Johnson Uzay Merkezi, 1960'lı yılların ortalarında içme suyuna gümüş iyonları ekleyerek bakterileri temizleyen bir formül geliştirdi. Bu formül, Apollo Uzay Mekiğinde kullanılacaktı. 2015 yılında NASA Uluslararası Uzay İstasyonu'na gümüş kullanan bir su arıtma sistemi kurmasına izin verdi.

Günümüzde, insanların hijyen ve temizlik konularında doğal ürünlere yönelmesiyle gümüş yeniden gündemde.

Gümüş içeren ürünler sağlık, kozmetik, farmakoloji, kişisel bakım ve genel temizlik gibi birçok farklı alanda kullanılmaktadır.


 

Kristal Gümüş Suyu Nedir?

Gözle görülemeyecek kadar küçük kolloidal gümüş parçacıkları vardır. Gümüş partikülleri ve su kolloide edilerek kolloidal gümüş elde edilir. Elektrik akımı, gümüşü su içinde çözündürmek için kullanılır.
Kolloidal gümüş, nanoteknoloji kullanılarak üretilmiştir. Kolloid gümüş, normal DNA'ya dokunmadan, DNA'da bir patojen, bakteri, virüs veya mantar varsa, bu hücrelerde bunlara savaş açarak yok eder. Hücre öldükten sonra oradan ayrılır ve yeni bir hücreye girer, bu da devamlılığı garanti eder.

Alternatif tedavilerin ortaya çıkmasıyla kolloidal gümüş yeniden popüler hale geldi. Vücudu nemlendirirken, cildin patojenlerini öldürür ve yok eder. Bununla birlikte, bu noktada cildin doğal florasına zarar vermez. Antibiyotikler gibi baskılayıcı değildir.

Kolloid gümüş suyu antimikrobiyal, antiviral ve fungal özelliklere sahiptir.

Örneğin, cildin en üst katmanında yaşayan bir mantar, cildin yüzeyinde pul pul olan yuvarlak katmanlar oluşturabilir. Kolloid gümüş suyu güçlü bir mantar önleyici olduğu için bu dokuyu düzeltme yeteneğine sahiptir.
Kolloid gümüş suyu ayrıca sivilce, egzama, sedef hastalığı ve diğer deri rahatsızlıklarına yardımcı olur. Kaşıntıyı ve tahrişi azaltır. Yanık doku hasarını onarmayı kolaylaştırır. Ayrıca, bakteriyel ve viral enfeksiyonlara karşı güçlü bir savunma mekanizması geliştirdiği biliniyor. Bazı araştırmalara göre gümüş parçacıkları, mantar, bakteri ve virüslerin sağlıklı hücrelere zarar vermeden yayılmasını engeller. Antiviral etkisi nedeniyle zona ve siğiller için etkili bir tedavi sağlar. Anti-inflamatuar bir özelliktir.

Ulusal Sağlık Enstitüsü (NIH) araştırmacıları, kolloidal gümüş uygulanan iltihaplı bir cildin 72 saat içinde normal deri haline geldiğini buldu. Modern tıptan önce enfeksiyonları önlemek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek en önemli stratejiler arasındadır.


 

Kolloidal Gümüş Suyu Ne İşe Yarar?

Zamanla antibiyotikler enfeksiyonlarla mücadele etme kapasitelerini kaybederler. Kolloid gümüş suyu, enfeksiyonları önlemek için bağışıklık sistemini güçlendirir.

  • Bakteriyel, fungal ve viral enfeksiyonların tedavisine yardımcı olabilir.

  • Kaşıntıyı ve tahrişi azaltır.

  • Çeşitli enfeksiyonlara karşı savaşmak için bağışıklık sistemini güçlendirir.

  • Mikropları yok etmek için bir dezenfektan olarak kullanılabilir.

  • Yaraların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur.

  • Kolloid gümüş suyu'nun anti bakteriyel ve antiseptik özellikleri daha yaygın olarak bilinir.

  • Hücre zarına zarar veren mikroplara ve diğer dış etkenlere karşı güçlü bir savunma mekanizması oluşturur.

  • Akne gibi cilt sorunları, sivilce ile tedavi edilebilir.

  • Kolloid gümüş suyu ayrıca sivilce, egzama, sedef hastalığı ve diğer deri rahatsızlıklarına yardımcı olur.


 

Kolloidal Gümüş Suyu Faydaları Nelerdir?

  • Vücudun hafif yaralarına kolloidal gümüş suyu sürüldüğünde iyileşme hızlanır.

  • Antibakteriyel ve antiseptik özellikleri nedeniyle vücudu dış etkilerden korur.

  • Kaşıntıyı ve tahrişi azaltır: Kızarıklıklara ve kaşınan bölgelere gümüş suyu uygulamak, kaşıntıyı ve tahrişi azaltır.

  • Egzama, sedef, atopik dermatit ve güneş yanıklarına uygulandığında, o bölgenin iyileşmesini hızlandırır.

  • Dezenfektan olarak kullanılır ve yüzeylere sürülerek mikropları temizler.

  • Yaraların iyileşmesini kolaylaştırır ve ağır olmayan yaraların çabuk iyileşmesini sağlar.

bottom of page