top of page

Neden Doğal Sabun?


Evimizi yapay temizlik ürünlerinden uzak tutmamızda birçok sebep var. Ancak hiç şüphesiz en önemli sebebi evimizi toksinlerden uzak tutmaktır. Çoğu ev yapımı ürün zehirsizdir. Evde zehirlenmeler her gün Amerika’da 300’den fazla çoçuğun zehirlenmesine yok açıyor. Çoğu deterjan ve kimyasal belirtmeseler bile kanser riski taşıyor. Günümüzde artan kanser vakalarında kimyasal temizlik ürünlerinin katkısı yadsınamaz.


Astım ve alerjisi olanlar için doğal ürünler hayati önem taşır. Bu kişiler kimyasallara oldukça hassas olduklarından doğal ürünleri kullanmak onlar için en iyisidir. Temizlemek için kullanılan şeylerden

hasta olmamız bu deterjan ve kimyasalların içeriğini bilen kişiler için şaşılacak şey değildir. Geleneksel temizlik ürünleri ve yapay parfümler genelde astımı tetikler ve hatta kanserojen olan formaldehit de içerebilir. Elbette bunu ürün içeriklerinde belirtmezler. Çoğu insan için bu küçük oranda zehirler ömür boyu negatif bir etki göstermeyebilir. Dilerseniz evinizdeki ürünleri ve içeriklerinin sağlık riskini http://www.ewg.org sitesinden kontrol edebilirsiniz.


Organik temizlik ürünlerini kullanmak için güvenlik, sağlık veya ekonomi gibi birçok sebep sayılabilir. Hiç şüphesiz en önemlisi kendi yaptığınız bir şeyi kullanmanın verdiği hazdır. Ticareti temizlik maddeleri öncelikle su, kimyasal maddeler ve parfümden oluşur. Bu kimyasalların bazıları alerjileri ve cilt hassasiyetini tetikleyebilir.


Ayrıca dikkat edilmezse çocuklar ve evcil hayvanlar için zehirlenme riskleri oluşturabilir. Zehirlemenin yanı sıra çoğu asidik banyo ve lavabo temizleyicisinin dumanı bile sağlık sorununa yol açar. Çoğu kullanıcı bakterilerin %99’unun öldüreceğini iddia eden temizlik ürünlerinin cazibesine kapılarak marketlerdeki bu ürünleri almaktan çekinmez. Oysa bakterileri öldürmenin hem daha doğal hem daha ucuz bir yolu zaten vardır. Genelde ev temizliği sıkıcı bir iştir. Ancak bunu rutine bindirmek ve belli bir disiplinle yapmak hijyen için önemlidir. Bu konuda yapılabilecek en önemli tavsiye düzenli bir şekilde evin parça parça temizlenmesi olur. Bir seferde tamamını temizlemek için zaman harcamak yerine bölge bölge yapılan temizlik daha keyifli olabilir. Ve belki daha az sıkıcı.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page