top of page

Doğal Sabun Üretiminde Soğuk Proses Yöntem Nedir?


Sabunal doğal sabunlarımızı üretirken bizim kullandığımız önemli bir metoddan sizlere bahsetmek istiyoruz. Bu proses Soğuk Proses (Cold Process) metodu olarak adlandırılmaktadır. Sabunu geleneksel metodlarla ürettiğiniz zaman sabunu belirli bir süre kaynatmanız gerekir. Dolayısı ile sabunun içerisinde kullanılan değerli, doğal şifalı yağların içerisindeki faydalı kimyasallar (amino asitler, vitaminler, lipitler) yüksek sıcaklık sebebi ile bozunuma uğrar. Bu durum sabunun içerisinde aslen gerçekten kullanılmasına rağmen şifalı yağların hiçbir işe yaramamasına sebep olur. Bu durum ciddi bir sorundur ve bu tip sabunlarda ne sabunu olursa olsun beklenilen etkinin verimi çok düşük olur.

bitkisel yağlar ile soğuk proses sabun yapımı

Şöyle açıklayalım. bir tane zeytinyağı sabunumuz var. Bu sabunun içerisindeki zeytinyağı ciddi miktarda E vitamini ve bitkisel proteinler bulundurur. Bu zeytinyağlı sabun ilk başta cilde sürüldüğünde çok faydalı gibi görünecek değil mi? Hayır. Eğer o sabun üretim aşamasında kaynıyor ise ne yazık ki siz bu sabunu kullandığınızda yüksek sıcaklıkta oluşan yapısal bozunma sebebi ile o E vitamininin %90 ı, içerdiği amino asitlerin de hepsi aslında tamamen ölmüş, özelliklerini yitirmiş durumda olacaklar!

Peki, Anlaşılan Soğuk Proses Metodu Bu Kötü Durumu Engelliyor, Peki Nasıl ? Doğru, doğal sabunlarımızı üretirken uyguladığımız soğuk proses metodu bu durumun oluşmasını engelliyor. Siz sabununuzun keyfini çıkarırken, arkaplanda bizim kullandığımız doğal şifalı yağlar vadettikleri özellikleri tamamen yerine getiriyorlar. Bu durum ise Sabunal'ı doğal sabun üreticileri arasında değerli bir konuma sokuyor.

Piyasada Soğuk Proses Üretimi Zaten Var, Sizin Farkınız Nedir? Sabunal soğuk proses olarak üretilen sabunların hiç birinde paraben, sülfat, SLES, SLS, sentetik boya ve koruyucu içermez. Sabunlarımızı görünüşü ile veya kokusu ile değil özelliği ile ön plana çıkarıp sizlere sunmaktayız. Tamamen doğal ve etkisi en üst seviyede sonuç almanız için günden güne üretim araştırması yaparak ve yağların mucizevi özelliklerini kullanarak sabun kullanımını arttırmayı hedefliyoruz. Cildiniz için en iyisi Sabunal.



bottom of page